‘Een stukje service…’

Tegenwoordig wordt er ook bij dierenartsen verwacht dat je steeds meer service biedt. Uit onderzoek is gebleken dat steeds meer mensen kiezen voor een praktijk of kliniek waar ze een goede service krijgen. Dit schijnt zwaarder te wegen dan de prijs die er betaald moet worden.

In ons geval proberen we altijd een zo goed mogelijke service te verlenen. Zo ook in het geval van Amber. Amber is een Golden Retriever en werkelijk doodsbang voor de dierenarts. We hebben  vanalles geprobeerd om haar te laten wennen maar het mag niet baten. Bij Amber was tijdens een huisvisite vastgesteld dat ze een tumortje op haar bil had dat verwijderd moest worden. Maar ja, hoe ga je dat voor elkaar krijgen bij een hond die nog niet een de drempel in de praktijk over gaat zonder volledig in paniek te raken?

In overleg met de eigenaren hebben we het volgende plan bedacht. Amber zou op een vrijdagmorgen geopereerd gaan worden. Net daarvoor zou de eigenaresse met Amber naar een (voor Amber onbekend) park in de buurt van de kliniek rijden. Daar zou onze dierenarts Paul ook naartoe gaan om haar op die plaats met een omzichtige beweging de voorverdoving te gaan geven. Dat lukte gelukkig, Amber had niks door. De eigenaresse en Amber wachtten in het parkje tot de voorverdoving begon te werken en reden daarna naar onze praktijk. Daar aangekomen bleek Amber al dusdanig versuft dat we ook het tweede gedeelte van de narcose konden toedienen (dit alles in de achterbak van de auto).

Toen Amber volledig onder narcose was, werd ze in een razend tempo voorbereid voor operatie en geopereerd. Nadat de operatie afgelopen was hebben we Amber weer in de achterbak van de auto van de eigenaren gelegd en gewacht tot het moment daar was dat we de antisedan konden geven. Achterklep dicht en daar gingen de eigenaren weer richting het parkje.

Amber is wakker geworden in het parkje waar ze ook onder narcose gebracht is en ze heeft van het hele gebeuren niks meegekregen. Toen we ’s middags met de eigenaren belden om te horen hoe het verlopen was nadat de eigenaren bij ons vertrokken waren, hoorden we dat Amber verder goed wakker was geworden uit de narcose. De eigenaren waren heel blij met de gang van zaken en Amber? Amber liep alweer rond alsof er niks gebeurd was.

En ik? Ik had weer inspiratie voor een leuke blog ;-)