Mokkataart

Begin maart kwam er een klant met zijn hond voor een vaccinatie. Aan de balie maakte hij een grapje dat de hond haar dosis cafeïne voor die dag ook weer ophad, hij had haar namelijk betrapt bij het eten van koffiebonen. Door drukte aan de balie liep het allemaal langs elkaar heen en werd niet duidelijk hoeveel koffiebonen de hond gegeten had. De dierenarts riep hem binnen en keek haar helemaal na, hij vaccineert de hond en stuurt hem huiswaarts.

Die nacht wordt de hond heel erg ziek, begint te braken en de eigenaar komt erachter dat ze meer koffiebonen heeft gegeten dan in eerste instantie duidelijk was. De volgende ochtend om 8 uur komt de eigenaar binnengelopen met de hond om haar nogmaals na te laten kijken. De hond was er slecht aan toe en lag binnen no time aan het infuus. Omdat ze zo erg trilt krijgt ze valium toegediend. Daar nemen de trillingen wat mee af en ze wordt iets actiever. Ze is ook erg aan de diarree, op een gegeven moment zat het hele opnamehok onder dus mijn collega neemt haar mee naar buiten, zodat ik het hok schoon kan maken. Overal kom ik koffiebonen tegen.  Als de hond kracht zet om te poepen komt er een hele rits koffiebonen uit. Arm dier, ze voelt zich echt ellendig. Een van onze dierenartsen is snel naar de apotheek gegaan om Norit te halen, gemengd met een beetje A/D gaat dat wonderwel gemakkelijk naar binnen. Zo gauw de valium uitgewerkt raakt beginnen de trillingen weer en wordt ze beduidend slomer. Inmiddels is de dag al over de helft en moet er een plan voor de nacht gemaakt gaan worden. Omdat wij geen avond- en weekendopname hebben, wordt er besloten de hond door te sturen naar Utrecht.

We houden haar zo lang mogelijk bij ons zodat de eigenaren na de spits snel naar Utrecht kunnen rijden. Helaas stopt ze in Utrecht met eten en ziet het er niet rooskleurig uit voor haar. Ze zakt door haar benen en de trillingen komen weer terug.

Gelukkig gaat het de dag erna weer een stuk beter, haar hartslag is nog wat aan de hoge kant, maar eten en drinken doet ze weer.

Maandag komt er een telefoontje van de eigenaar dat ze haar op mogen gaan halen. Inmiddels is ze dus zo goed opgeknapt dat ze lekker naar huis mag.

 

Een paar dagen erna komt de eigenaar een lekkere taart brengen voor alle goede zorgen en wat voor een taart was het denk je? Juist ja, een mokkataart…