Zweden

 

In mijn laatste blog schreef ik over AniCura, een organisatie die dierenartsen en paraveterinairen werft om in Scandinavië te gaan werken. En dat we op vakantie gingen naar Zweden. Die vakantie had een reden.

Mijn gesprek met Merel was zo leuk en ze had me zo enthousiast gemaakt over werken in Zweden dat ik het voorlegde aan mijn man. Hij dacht er eens over na en zei: ’Als we het kunnen regelen, waarom niet?’ Dus we hebben het een en ander in werking gezet om te kijken of Zweden een land is waar we een jaar zouden kunnen wonen en werken. We hebben onze vakantie naar Drenthe geannuleerd en een vakantie naar Zweden geboekt, in de buurt van Jönköping, waar ook een van de grootste klinieken van AniCura zit, Djursjukhuset Jönköping.

In deze vakantie heb ik 3 dagen meegelopen om te bekijken of het zou bevallen als ik een jaar in Zweden zou gaan werken. Ik moet zeggen, wat een gave kliniek! Ontzettend groot met alles erop en eraan, ze hebben zelfs een revalidatiebad voor dieren die orthopedische operaties hebben ondergaan.

Na de eerste dag op de OK, de tweede dag op de opname en de derde dag op de poli te hebben meegelopen was ik inmiddels zo enthousiast geworden. Mijn man was ook erg enthousiast geworden van het relaxte leven daar en vooral van de prachtige natuur.

Na deze vakantie wisten we het zeker: We gaan alles op alles zetten om een jaar naar Zweden te gaan met ons gezin. Voordat we op vakantie gingen had ik mijn werkgever al ingelicht over de reden van onze vakantie en ook hij vond het een mooie kans. In overleg met hem mag ik een jaar onbetaald verlof opnemen, zodat ik na een jaar weer terug kan naar de praktijk.

Inmiddels zijn we zover met de voorbereidingen dat een heleboel uitzoekwerk gedaan is, we de Zweedse marktplaats iedere dag in de gaten houden op zoek naar een woning en dat de sollicitatiebrieven om een baan te vinden voor mijn man ook de deur uit zijn.

In september gaan we weer een week naar Zweden om er (hopelijk) alvast enkele huizen te bekijken en de laatste dingen voor mijn contract door te spreken, al met al een spannende tijd dus!